Garantie Stardust

Voor Stardust zijn tevreden klanten het allerbelangrijkst! We proberen altijd tot een oplossing te komen, maar hanteren wel een aantal gebruikelijke voorwaarden voor juweliers.  

Stuur een mail met je klacht naar info@lifeofyvonne.nl

1. Vermeld wat er mis is
2. Voeg een foto toe
3. Vermeld je ordernummer (terug te vinden in je emails).

We doen ons best om je binnen 48 uur een inhoudelijke reactie te geven.

Garantie op de sieraden van Stardust

Stardust by Life of Yvonne hanteert de juweliers gebruikelijke voorwaarden voor garantie, waarbij we positief afwijken bij bijvoorbeeld breuk. Hoe graag we ook alles oplossen, we moeten ergens een grens trekken. 


1. Breuk

Bij juweliers is garantie op breuk van sieraden uitgesloten. De redenen waarom een sieraad breekt is vaak de verantwoordelijkheid van de klant en dus geven juweliers en andere merken geen recht op garantie.
Stardust geeft daarentegen wel garantie op breuk, als dit binnen 1 maand na aankoop is gebeurd. Mocht het sieraad tussen 1 en 3 maanden breken, dan bieden we je tegen kostprijs (50% korting) een nieuw sieraad aan.

- 1 maand garantie 
Mocht er een fout zijn in de materialen, dan treedt dit altijd op na een korte draagtijd. Daarom hanteert Stardust 1 maand garantie op breuk. Als je sieraad binnen deze termijn breekt, stuur dan een email naar info@stardustbylifeofyvonne.nl (samen met ordernummer + foto), dan repareren we je sieraad kosteloos. Als dit niet mogelijk blijkt, ontvang je kosteloos een nieuw sieraad. Alle verzendkosten zijn voor onze rekening.

- 3 maanden service
Mocht je sieraad tussen 1 maand en 3 maanden kapot gaan, dan vervalt je garantie, maar willen we je een service aanbieden. Je mag dan tegen kostprijs een vervangend product uitzoeken (50% korting). De breuk is dan namelijk niet een fabrieksfout, maar heeft te maken met onjuist gebruik, slijtage of ergens achter blijven hangen. Stuur een email naar info@stardustbylifeofyvonne.nl (samen met ordernummer + foto), dan maken we dit in orde. De verzendkosten voor het terugsturen zijn voor je eigen rekening.

- na 3 maanden
Mocht na deze maand het sieraad alsnog breken, dan heb je helaas geen recht op garantie of vervanging. 
 

2. Verkleuring

Alle gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit waardoor ze, mits juist behandeld, lang meegaan. Stardust geeft een garantie van 1 maand op verkleuren (als het goudlaagje er binnen een maand afslijt).
Daarna geldt er geen garantie meer, omdat de oorzaak van verkleuringen gerelateerd is aan de PH waarde van je huid. Heb je een hoge PH-waarde en verkleuren sieraden snel, dan adviseren we .925 zilveren sieraden aan te schaffen. Echt zilveren sieraden zullen op den duur ook verkleuren; dit heet oxidatie. De verkleuring is echter te verhelpen door je sieraad regelmatig op te poetsen met een zilverpoetsdoekje. 
 

3. Verlies van steentjes

Stardust geeft een garantie van 3 maanden op verlies van steentjes. Sieraden met Swarovski of Zirkonia steentjes zijn kwetsbaar. Door temperatuurverschillen, contact met water of parfum en crème kunnen deze steentjes na verloop van tijd door normaal gebruik loslaten. Hier geven we na 3 maanden geen garantie meer op.

 

4. Krasjes of dof worden

Sieraden met gladde oppervlakken kunnen dof worden door minuscule krasjes. In het geval van een sieraad dat bestaat uit meerdere onderdelen kunnen die krasjes ontstaan doordat de onderdelen over of tegen elkaar bewegen. Hierop geeft Stardust geen garantie.
 

5. Schade door verkeerd schoonmaken

Een sieraad is een delicaat voorwerp dat vaak uit zachte, gevoelige materialen (zoals zilver en goud) bestaat. Schade door onjuist schoonmaken (bijv. door schuren of het gebruik van chemicaliën) valt nadrukkelijk niet binnen de garantie.
 

Onderhoud van je sieraden


Sterling Silver
 


Zilveren sieraden zullen na verloop van tijd verkleuren. Dit valt echter wel schoon te maken. De mate van verkleuring (oxidatie) die optreedt, is afhankelijk van de zuurgraad van de huid en wat je gebruikt voor parfum, crème, etc. Verkleuring van zilveren sieraden is iets wat bij echt zilver hoort. Afhankelijk van hoe vies de sieraden zijn, zijn er tal van mogelijkheden om zilveren sieraden schoon te maken. De gemakkelijkste manier om schoon te maken is gebruik te maken van een zilverpoetsdoekje, verkrijgbaar bij de drogist. Dit is geïmpregneerd met een speciale zilverpoets. 


Verguld 14k Goud


Als je een met goud verguld sieraad koopt (ook wel 'gold plated' genoemd), bestaat de kans dat het gouden laagje er na verloop van tijd afslijt. Hoe snel dit gebeurt, is afhankelijk van de zuurgraad van de huid en wat je gebruikt voor parfum, crème, etc. Mocht je het heel vervelend vinden dat dit vrij snel bij jou gebeurt, kun je het beste kiezen voor een massief goud sieraad. Stardust verkoopt geen massief goud, vanwege het hoge kostenplaatje, maar je kunt hiervoor terecht bij een juwelier. De sieraden van Stardust kunnen een lange tijd meegaan, mits je er goed voor zorgt.

 

Verkleuring voorkomen

De sieraden van Stardust kunnen niet roesten en verkleuren. Wel kan het gouden laagje om een zilveren sieraad na verloop van tijd slijten. Dit wordt soms ook 'verkleuren' genoemd, omdat de zilveren kleur tevoorschijn komt. Echter wordt je sieraad niet aangetast en zul je altijd je oorspronkelijke zilveren sieraad behouden. Toch wil je voorkomen dat het gouden laagje snel slijt. Het is hierbij belangrijk goed voor je sieraad te zorgen.

We raden je aan de sieraden niet te dragen tijdens het douchen/baden, slapen of tijdens het sporten. Laat je sieraden ook niet op de badkamer liggen waar het vochtig is, maar bewaar ze in een afgesloten zakje of doosje.

Pas op met huidverzorgingsproducten, cosmetica en chemische middelen. Vergulde sieraden kunnen niet tegen producten als zeep, (zonnebrand)crème en parfum. Wanneer je sieraden toch blootstelt aan deze middelen, kunnen ze 'verkleuren'.